28. aug, 2012

Cornea Dytrofi - øyensykdom nr 14 i Evco

Cornea dystrofi Cornea dystrofi er en ikke-arvelig fettdeposit-variant som kan ha sammenheng med kostholdet. Den framstår som flekker på hornhinnen. Flekkene består av kalsiumkrystaller eller kolestrol. Sykdommen kan forsvinne av seg selv etter en tid. Noen mener sykdommen har sammenheng med kostholdet, og at tispas (mangel på riktig) kosthold er årsaken til at noen valper fødes med sykdommen.

Här har jag hittat den informationen:
http://no.wikipedia.org/wiki/Øyelidelser_hos_hund#Cornea_dystrofi
Här står det mer om Cordea Dystrofi:
http://www.oejendyrlaegen.dk/cornea_dystrofi.shtml
 

"Min" veterinär sa att den troligtvis är medfödd och mer förekommande inom vissa raser än inom andra. Arvsgången vet man inte riktigt och framför allt inte inom tollarna eftersom att det är så få som har den. Man bör inte använda två st med samma diagnos men annars tycker inte han att det är något som hindrar att man använder hundarna i avel.

I dette eksempelet over er det rasen tollere som er lagt til grunn . Hver enkelt raseklubb bør ta stilling til om denne regel skal følges eller ikke (gem)

Nyeste kommentarer

29.06 | 18:52

En fantastisk plass ❤️

11.02 | 07:35

Hei!
Vi er mange med aner etter Ermegaard Benkestok på 8157 Meløy. Her ble det også avholdt Benkestok-seminar for noen tiår siden. Meløygården, Ermegaards sete, er bevart som bygdetun. Velkommen!

09.05 | 17:32

Også Benkestok, senere Ellingsen

10.11 | 21:21

Så koselig hjemmeside. Her får man virkelig ett innblikk i livet på Klakken Gård!